Tesisatımızın eski olan kısmı kesilir ve o bölgeye bir dirsek kaynatılır. Aşağı doğru sarkıtılarak şu an ki yeni model olan tesisata uyumlu hale getirilir.
Dirsek borumuzu aşağı doğru sarkacak şekilde kaynattıktan sonra oraya uygun ölçüde bir boru hazırlanır.
Tesisat borusu hazırlanırken kesilecek yer ya da yerlere ölçülere dikkat edilmesi koşuluyla çizgiler atılır. İlle de kalem ya da tebeşir gibi araç gereçler olmasına gerek yok. Çeşitli işaretleyicilerle de bu işlemi yapabilirsiniz. Örneğin, bıçak ya da benzeri aletlerle küçük çizgiler atıp keseceğiniz yeri işaretleyerek kesme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Bunu yapmaktaki amacımız tesisatımızın uyumlu olması ve ölçüler dahilinde tadilat işleminin daha sağlıklı bir şekilde yapılmasıdır. Kesmiş olduğumuz borumuzu kaynatıyoruz. Eski halini iptal ederek pimaş borusunun yanına çekiyoruz.
Kaynak yaparken borumuzu çevirmeden düz bir şekilde yapmamız gerekir. Eğer borumuzu fazla ısıtarak kaynak yapacak olursak içerisindeki kısım gereğinden fazla kapanacağından tadilat işlemimiz pek olumlu olmaz.
Kaynağımızın düzgün olup olmadığını da borumuzun içerisini kestiğimiz zaman içeride herhangi bir çizgi, şerit, daralma ve benzerlerinin olup olmadığını kontrol ederek anlamak mümkün. Kaynağımızı yaparken içerisinin temiz olmasına dikkat ediyoruz. İtina ile kontrol işlemi yaparak içeride herhangi bir toz, su ya da ufak tefek parçacıklar olmamasına özen gösteriyoruz.
Bu işlemin gerçekleşmesi için kaynak yapılması ve kaçak yapan kısmın gerekirse ağzının ısıtarak köreltilmesi gerekir. Boruların birbirlerine bağlanması için bu işlemi yapıyoruz. Ayrıca bu ısıtma işlemi veya köreltme işlemi plastik borularımız için geçerli.
Bunları yaparken borular içerisinde su kalmamasına elbette dikkat ediyoruz. Isıtılan kısmın soğuması beklenmelidir. Yoksa borumuz eğilip bükülebilir. Daha sonra parça borumuzun ölçüsüne göre diğer borumuzu da kısaltıyoruz.
Plastik tesisatlarda bu şekilde ara parçalarda çeşitli değişimler yaparak tamirimizi gerçekleştiriyoruz.
Kaynak makinelerimizin yanı sıra yarım parmak, üççeyrek, bir parmak, iki parmak, iki buçuk parmak gibi çeşitli lokmalarımız bulunuyor. Genelde su tesisatlarının tadilatı yarım parmak boruyla yapılıyor.
Sizler de kaynak makineniz varsa bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Fakat firmamız olarak bizler bu ihtiyaçlarınızı mümkün olduğunca daha uygun bir şekilde karşılamak için varız. Bu manada, tesisatlarınızın tamiratını büyük bir ivedilikle gerçekleştiriyoruz. Dilediğinizde bizlere ulaşarak tamirat işlemlerinizin gerçekleşmesi adına bizlerin hizmetini alabilirsiniz.